Freitag, 9. Mai 2008

"ΔΙΑΜΟΡΦΩΤΕΣ ΚΟΙΝΗΣ ΓΝΩΜΗΣ".

Συνεβει πριν αρκετους μηνες, ενα μεσημερι στην Αθηνα. Λεπτομερειες δεν θυμαται. Ολη του η προσοχη επικεντρωθηκε στην φραση που, αθελα του, ξεστομισε μεγαλοδημοσιογραφος τηλεοπτικου καναλιου: "Εμεις διαμορφωνουμε την κοινη γνωμη". Μαλιστα. Το ξεφουρνισε ο κυριος. Ο βασιλιας ειναι γυμνος. Ολοι το ξερουν, κανενας δεν μιλαει. Αποκαλυφθηκε ομως απο γκαφα η αληθεια.

Υπαρχει ενα συστημα. Και υπαρχουν και αυτοι που το συντηρουν. Πολιτικοι, δημοσιογραφοι ολων των Μεσων, καθηγητες, ηθοποιοι, τραγουδιστες, μοντελα, σχεδιαστες μοδας, αθλητες, και παει λεγοντας. Ειναι οι διαμορφωτες της κοινης γνωμης. Αυτοι σου κουμανταρουν τη ζωη. Αυτοι θα σου πουν - εμμεσα η´ αμεσα - τι να κανεις. Τι να φας. Τι να πιεις. Τι να διαβασεις. Τι να δεις. Τι να ακουσεις. Τι να φορεσεις. Που να διασκεδασεις. Τι να αγορασεις. Τι και που να σπουδασεις. Που να εργαστεις. Ποιους να συναναστρεφεσαι. Το οργουελικο "1984" ειναι πραγματικοτητα. Μεσω εντυπων, τηλεοπτικων και ραδιοφωνικων εκπομπων "life style". Ο ταδε μεγαλοεκδοτης - μεγαλοδημοσιογραφος θα σου κανει υποδειξεις, να πας στο ταδε υπερχλιδατο μαγαζι, γιατι αυτος ξερει απο τετοια. Θα πας ανθρωπακο; Με τις τρεις και εξηντα που βγαζεις, ουτε ενα ποτηρι νερο δεν παραγγελνεις στο μαγαζι που σε στελνει το "πρoτυπο" σου! Ο καθε κραγμενος fashion designer βγαινει στην εκπομπουλα του κολλητου η´ κολλητης του, και θελει σωνει και καλα να βαλεις το χερι βαθια στην τσεπη, για να αγορασεις τα κουρελια του. Σου λεει αυτος, την φετινη σαιζον θα φορεσεις λαχανι πουκαμισο, πορτοκαλι γραβατα, γκρι ριγωτο κοστουμι, μπεζ παπουτσια. Και εσυ τρεχεις να αγορασεις, επειδη το ειπε ο μεγαλος "ειδημων". Στις ιδιες εκπομπες, σου πασαρουν αλλους κολλητους τους για "καλλιτεχνες". Θα τρεξεις να τους αποθεωσεις, επειδη καποιοι αλλοι σε σπρωχνουν; Στις ιδιες εκπομπες, βγαινουν αλλοι κολλητοι και κανουν τον δημαγωγο. Αυτοι θα αποφασισουν ποιους θα ψηφισεις. Αυτοι ανεβοκατεβαζουν κυβερνησεις. Με το "ετσι θελω". Και για να μην ξυπνησεις, σου βαζουν καμια επιδειξη μοδας, να βλεπεις μπουτια, σου βαζουν ποδοσφαιρο, να πωρωνεσαι, σου βαζουν το μεγαλο ταλεντο της εγχωριας "σκυλοβλαχοποπροκ" μουσικης "βιομηχανιας", να χαρμανιαζεις. Το χαβα σου εσυ, την δουλεια τους αυτοι. Και ετσι διαιωνιζεται το συστημα. Των διαμορφωτων κοινης γνωμης. Εις υγειαν των κοροιδων!

Υ. Γ.1 : Πριν λιγες μερες, ερωτηθειν, μεταξυ αστειου και σοβαρου, διασημη εις το πανελληνιον "αστρολογος", κατεχουσα μονιμη θεση επι σειρα ετων εις πρωινην εκπομπην μεγαλου ιδιωτικου τηλεοπτικου σταθμου, για το μελλον της εκπομπης εκ των συνεργατων της. Φανερα ενοχλημενη, εδηλωσε οτι δεν εγνωριζει, για να αλλαξει εντος ενος λεπτου αποψη, προσπαθωντας να ανασκευασει της αποψεις της. Ητο ομως πλεον αργα... Αξιον αποριας ειναι, τι ακριβως δουλεια κανει η κυρια "αστρολογος", η οποια συν τοις αλλοις συνεργαζεται με πολλα εντυπα, γνωστοποιοντας τις "εγκυρες προβλεψεις" της εναντι παχυλης αμοιβης, εφοσον η ιδια αθελα της παραδεχτηκε, οτι αδυνατει να κανει "προβλεψεις"...

Υ. Γ. 2 : Πριν λιγες μερες, διεξηχθει φιεστα σε κεντρικο κινηματογραφο του Βερολινου, για την πρεμιερα ταινιας. Πληθος φωτογραφων, δημοσιογραφων, καναλιων και απλου κοσμου ειχαν συγκεντρωθει στην εισοδο του κινηματογραφου, οπου καποιοι ειχαν απλωσει ενα κοκκινο χαλι, πανω στο οποιο πηγαινοερχονταν διαφοροι και διαφορες. Υπηρχαν αρκετες ωραιες κοπελες, τις οποιες ουδεις εγνωριζε, οι οποιες ομως, σκοπιμως εστεκονταν μπρος σε καθε φωτογραφικο φακο, σε καθε τηλεοπτικη καμερα, σε καθε μικροφωνο... Καποια στιγμη, και ενω επι του ταπητος εβαδιζε ξανθια γοητευτικη κυρια αγνωστων λοιπων στοιχειων, μετα του συνοδου της, μια παρεα πιτσιρικαδων της εζητησε να ποζαρει για τα κινητα τους. Η ανωνυμη κυρια επραξε ευχαριστως, παρα το γεγονος οτι η μιση παρεα των πιτσιρικαδων χτυπιοταν στο δαπεδο απο τα γελια - προφανως λογω της αγαθοτητας της αγνωστης κυριας, που νομισε κιολας οτι ειναι "σταρ" και εχει ηδη "θαυμαστες"... Αλλα, εχουμε πει: Καποιοι εχουν ξυπνησει και τετοιου ειδους προσωπα δεν τα παιρνουν στα σοβαρα.

Keine Kommentare: