Donnerstag, 3. April 2014

ΟΡΝΕΑ.

Η κατωθι εικονα ενεχει συμβολισμους και υπο το πρισμα της επικαιρης πολιτικης καταστασης στην χωρα μας μπορει να ερμηνευτει μεταφορικα:


 Το πτωμα του ζωου συμβολιζει την Ελλαδα και τον ελληνικο λαο - τα ορνεα που το περικυκλωνουν ειναι τα πολιτικα κομματα. Απεχουμε εναν περιπου μηνα απο τις εκλογες - εκλογες που εχουν, ειδικα για την Ελλαδα, ιδιαιτερη σημασια, μιας και δεν θα ειναι μονο για την εκλογη μελων που θα απαρτισουν το Ευρωκοινοβουλιο. Οχι, οι εκλογες του Μαιου 2014 στην Ελλαδα θα ειναι τριπλες: Δημοτικες, Βουλευτικες και Ευρωκοινοβουλευτικες. 

 Υπο αυτην την οπτικη γωνια επομενως αρχιζει να φαινεται πιο καθαρα το τι παιζεται. Ειναι πλεον φως φαναρι οτι ολες οι πολιτικες παραταξεις - και η δεξια, και η αριστερα και ο κεντρωος πολιτικος χωρος - εχουν διασπαστει σε πολλα μικρα τμηματα. Τμηματα που αλληλοσφαζονται για την πολυτιμη ψηφο του Ελληνα. Του Ελληνα που εν μεσω οικονομικης, κοινωνικης, πολιτιστικης κρισης, εχει απυηδυσει. Ποιον να πιστεψει και ποιον να εμπιστευτει; Ολα εχουν γινει μανταρα - εχει επελθει πτωση αξιων. Ολα αυτα τα επισημαιναμε απο τις απαρχες του ιστολογιου, οπως θα θυμουνται οι πιστοι αναγνωστες μας. Η ψηφιση του Πολυνομοσχεδιου της περασμενης Κυριακης, οπως και η επισκεψη Ευρωπαιων Τροικανων στο Ζαππειο εντος της εβδομαδας δεν ανατρεπουν την κατασταση. Νεα φρουτα, οπως το Ποταμι του Στ. Θεοδωρακη, απλα ριχνουν σταχτη στα ματια των ψηφοφορων. Το σπρωξιμο που δινεται μεσω διαφημισης του εν λογω κομματος απο ΜΜΕ εχει καποιον σκοπο - πιθανον να παραγκωνισει ακραιες δυναμεις, οπως τους ΑΝΕΛ και την Χρυση Αυγη. Αυτο βεβαια δεν ειναι κατ' αναγκην κακο. Δεν παυει ομως να θυμιζει στημενο κολπο γκροσσο. Και, οπως εχει ειπωθει παλαιοτερα: "στον ερωτα και τον πολεμο τα παντα επιτρεπονται".

 Διοτι - καλως ή κακως - εχουμε πολεμο. Καποιοι θελουν να διατηρησουν τα ηδη κεκτημενα τους, καποιοι αλλοι θελουν να φανε ακομα πιο πολλα και υπαρχουν επιπλεον μερικοι, οι οποιοι θελουν ενα μεγαλο κομματι απο την πιτα - βλ. φωτο ανωθεν. Ετσι βλεπουμε το γαιτανακι μεταξυ ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ - Χρυση Αυγη - ΝΔ/ ΠΑΣΟΚ - ΚΚΕ - ΔΗΜΑΡ - ΕΛΙΑ - Ποταμι κτλ. δυναμεων. Τελευταια επεισοδια στο αλληλοφαγωμα το εμμεσο κλεισιμο του ματιου του Τσιπρα προς τον Κασιδιαρη με αφορμη το βιντεο της περιφημης διαμαχης του τελευταιου πριν απο καναν χρονο περιπου, καθως και το αδειασμα Σαμαρα απο τον κοινοβουλευτικο εκπροσωπο του Μπαλτακο, επισης προς τον Κασιδιαρη. Το κερασακι στην τουρτα το εβαλε ο υιος του Μπαλτακου - πορωμενος βαζελος και βυσματιας της Σχολης Λιμενικων - χτες στους διαδρομους της Βουλης (ο πατηρ υπηρξε νομικος συμβουλος του Παναθηναικου και πιεσε να περασει το βλασταρι του στην Σχολη της προτιμησης του δια αναβαθμολογισης και μολονοτι ο τζουνιορ ειχε γραψει κατω απο την βαση). Εν τω μεταξυ ο πατηρ Μπαλτακος παραιτηθηκε, καθως ο Κασιδιαρης ειχε καταγραψει την συνδιαλεξη τους - και με τι κοσμητικα επιθετα προσφωνει τον πρωθυπουργο του - σε βιντεο. Ο υιος Μπαλτακος, αφου πουλησε τσαμπουκα στην Βουλη, εφαγε μηνυσεις τοσο απο τους Χρυσαυγιτες, οσο και απο το Λιμενικο Σωμα και καταζητειται. Ειναι τοσο μαγκας που κρυβεται - ακριβως οπως και ο Κασιδιαρης πριν απο κανα χρονο μετα το περιστατικο με Δουρου και Κανελλη - για να αποφυγει το αυτοφωρο. Ειδωμεν εαν ο πατηρ θα μπορεσει να βοηθησει τον υιο, τωρα που και ο ιδιος εχει χωθει στις λασπες και δεν χαιρει ευνοιας ή προστασιας απο τους ανωτερους του.

 Τα ορνεα εχουν χασει οχι μονο τον υπνο τους, αλλα και τα νευρα τους. Καννιβαλιζονται για την πολυτιμη ψηφο του ελληνικου λαου, η οποια τους φανταζει σαν αμβροσια θεικη και γιατι νομιζουν οτι θα τους εξασφαλισει την επιβιωση τους μεσα σε αυτο το περιβαλλον σηψης. Ας αφησουμε τα ορνεα λοιπον - κοκκινα, πρασινα και γαλαζια, δεξια, κεντρωα και αριστερα - να αλληλοσπαρασσονται. Τα λεμε σε καναν μηνα με τα αποτελεσματα των τριπλων εκλογων - εκτος κι αν μεσολαβησει παλι καποιο επεισοδιο.

Keine Kommentare: