Montag, 24. November 2014

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ;

Ειχε λειψει για αρκετο καιρο απο το ιστολογιο με τις εικονικες του σελιδες. Ειχε παει κατω, στα πατρια εδαφη (στα οποια θα επανελθει σε κανα μηνα απο τωρα). Οι προσεκτικοι παρατηρητες του ιστολογιου γνωριζουν οτι ο γραφων ειχε πολλους μηνες να επισκεφτει τα πατρια εδαφη που αναφερονται. Παρα ταυτα, αν και ειχε μεσολαβησει ολο αυτο το μεγαλο χρονικο διαστημα, δεν διαπιστωσε, αμα την αφιξη του, μεγαλες διαφορες: Περαν απο λιγες νεες εκδοσεις βιβλιων - κι αυτες με το σταγονομετρο - περαν ελαχιστων αλλαγων στα εισιτηρια των Μεσων Μαζικης Μεταφορας - οχι ομως τοσο κραυγαλλες που να βγαζουν ματι - η Αθηνα του Οκτωβριου 2014 δεν διεφερε και τοσο απο εκεινη του Γεναρη 2014: Η μιζερια και η γκρινια, η προπαγανδα και η ακριβεια, η λαμογια και η κουτοπονηρια συνεχιζαν τον αδιακοπο, αλλοπροσαλλο χορο τους. Η διαφορα που εβγαζε ματι ειναι οτι σε πολλα συνοικιακα σουβλατζιδικα ο κλασικος πιτογυρος πηγε στο 2,10 απο 2,00 Ευρω.

 Η ελληνικη τηλεοραση, ακομη και με ΝΕΡΙΤ, και με καναλι Ε αντι του ΑΛΤΕΡ, δεν τραβαει. Μεχρι προτινος σοβαρα και πρωτοκλασατα ιδιωτικα καναλια (ΜΕΓΚΑ, ΑΝΤΕΝΝΑ, ΑΛΦΑ, ΣΤΑΡ, ΣΚΑΙ) συναγωνιζονται τα δευτεροτριτοκλασατα (ΚΟΝΤΡΑ, ΕΧΤΡΑ, ΑΡΤ, BLUE SKY, HIGH) οσον αφορα την μεταδοση εκπομπων τηλεπωλησεων. Πλεον σχηματιζει κανεις την εντυπωση, οτι τα προγραμματα ΟΛΩΝ ανεξαιρετως των τηλεοπτικων σταθμων αποτελουνται απο τετοιου ειδους διαφημισεις μακρας διαρκειας και οτι τα κουτσομπολιστικα πρωιναδικα και μεσημεριαναδικα με τα πολυπληθη πανελς και τα ζευγαρακια παντρεμενων παρουσιαστων ειναι απλως τα διαλειματα των προβολων τετοιου ειδους εκπομπων (τηλεπωλησεις). Καποια καλα ελληνικα σηριαλς και ταινιες προβαλλονται καθημερινες μετα τις 10 το βραδυ και αφου εχει προηγηθει η βαβουρα των δελτιων προπαγανδας, τα οποια οποια καποιοι επιμενουν να ονομαζουν ακομα δελτια ειδησεων. Κατα πως φαινεται, αυτα ολα δεν ενδιαφερουν και κανεναν - αλλωστε οι ανεργοι ειναι περισσοτεροι και αφου εχουν χρονο, αρα θα πρεπει να ξενυχανε (να σκεφτονται αραγε ετσι οι ... ιθυνοντες;). Πραγματικα δεν εχει νοημα να καθεται κανεις μπροστα απο το χαζοκουτι. Χασιμο χρονου ειναι.

 Μετα την επιστροφη στον ευρωπαικο βορρα ειναι που πληροφορηθηκε - απο αλλα Μεσα (ηλ/κο Τυπο) την ιστορια με τον Καρατζαφερη και τις offshore του. Το θεμα δεν ειναι οτι προκειται για αλλον εναν που παριστανε τον πατριωτη και τον θρησκο. Το θεμα ειναι οτι αυτος ο κυριος - παιδι του βαθεως δεξιου κομματικου σωληνα, προεδρος κομματος το οποιο εδω και 2 χρονια εχει παρει τον κατηφορο, ιδιοκτητης ραδιοφωνικου και τηλεοπτικου σταθμου με πανελλαδικη εμβελεια, αλλα και εφημεριδας - ειχε επιβιωσει τοσες δεκαετιες. Κατι πρεπει να ειχε προσφερει, για να τον εχει ανταμειψει το συστημα με ολα αυτα. Ο καιρος ομως εχει γυρισματα και ο Καρατζαφερης δεν το τραβαει αλλο. Ο γραφων σκεπτεται, μηπως ολα αυτα ειναι απορροια των νεων δυναμεων που εχουν αναπτυχθει στην ελληνικη πολιτικη σκηνη απο το 2012: Η συμμαχια Σαμαρα - Βενιζελου δειχνει να αντεχει και καπου εκει διπλα εχουμε και τον Τσιπρα. Οι οπαδοι του Καρατζαφερη μετριουνται πλεον στα δαχτυλα, αφου ο εθνικιστικος χωρος, στον οποιον απευθυνονταν, δεν τον βασταει αλλο, διοτι θεωρει πως τον προδωσε. Μηπως ο Καρατζαφερης θα πεταχτει στα σκουπιδια, επειδη δεν προσφερει τιποτε πλεον στο νεο συστημα πολιτικων δυναμεων; Μηπως αυτο το συστημα, για να παραμεινει στην εξουσια, προσπαθει να βγαλει απο την μεση διαφορα στοιχεια απο το παρελθον του; Ειδαμε πως ο Βενιζελος εχει κρατησει σε αποσταση ολο σχεδον το βαθυ ΠΑΣΟΚ του ΄80 (βλ. Ακης). Κατι παρομοιο επιχειρει και ο Σαμαρας (βλεπουμε πως, με εξαιρεση τον Κυριακο, εχει παραγκωνιστει το Μητσοτακεικο, ενω και το Καραμανλεικο κρατιεται σε αποσταση). Νεες δυναστειες λοιπον ανερχονται, που θελουν μεριδιο πλουσιο απο την μικρη πιτα ... Ο χρονος, οπως παντα, θα δειξει για το προς τα που θα οδευσουν τα πραγματα ...
 

 

Keine Kommentare: