Montag, 26. Januar 2015

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΝΙΣΤΩΣΑΣ;


 Χτες ελαβαν χωρα και οι εκλογες. Τα αποτελέσματα - μολονοτι για καποιους δεν ηταν αυτα που ευχοντουσαν, για αλλους ομως ηταν αναμενομενα - ανεδειξαν τον Αλεξη Τσιπρα και το ΣΥΡΙΖΑ ως νικητες. Ο Αλεξης πλεον μπορει να τηρει και τις προδιαγραφες για να μπει στο βιβλιο Γκινες των παγκοσμιων ρεκορ, αφου ειναι ο νεοτερος ηλικιακα πρωθυπουργος της Ελλαδος. Επιπλεον δεν ειναι πανδρεμενος, απλα συζει με την συντροφο του, με την οποια εχει αποκτησει δυο παιδια. Ορκιστηκε δε, οχι στο Ευαγγελιο, αλλα με πολιτικο ορκο, κατι που αναμενεται να κανει αυριο, κατα την επισημη ορκωμοσια στην Βουλη μαζι με τους υπολοιπους Συριζαιους.

 Δευτερο κομμα ερχεται η Ν.Δ. και δυστυχως η Χρυση Αυγη ειναι τριτη, με οτι αυτο μπορει να συνεπαγεται για το πολιτικο μελλον της χωρας. Το κινημα του Γιωργου Παπανδρεου, οπως και το ΛΑΟΣ, η ΔΗΜΑΡ, το Ποταμι, δεν καταφεραν να εκλεγουν, ενω οριακα εξελεγει το ΠΑΣΟΚ. 

 Προσωπικα δεν υπαρχει καποιο προβλημα που καποιος της γενιας του Ταλα θα γινει πρωθυπουργος. Ακουγεται και ευχαριστο και δινει κουραγιο και αισιοδοξια στους υπολοιπους της γενιας μας που ειτε ειναι ανεργοι, ειτε το παλευουν με ψευτοδουλειες του ποδαριου. Ουτε ειναι προβλημα οτι ενας αριστερων καταβολων πολιτικος θα κυβερνησει. Το προβλημα ειναι, οτι ο Τσιπρας επελεξε να συγκυβερνησει με τον Πανο Καμμενο και τους ΑΝΕΛ του (βλ. εικ. εντ.). Και αυτο μπορει να συνεπαγεται πολλα για το μελλον της χωρας. Γνωριζουμε ολοι οτι τους δυο πολιτικους ενωνουν ο κοινος αντιμνημονιακος/ επαναστατικος λογος. Οτι και οι δυο θελουν να διαγραφουν τα χρεη της χωρας, να βγει η Ελλαδα απο το Μνημονιο, την Τροικα, το Ευρω - ισως και απο την Ε.Ε.; Απο κει και επειτα; Δεν εχουμε υποψιν μας, παρα μονο υποσχεσεις και αερολογιες. Βεβαιως ουτε οι χαμενοι των εκλγοων, οπως η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ πηγαιναν πισω σε αυτα - η επομενη μερα ομως ερχεται. Εχει προγραμμα ο ΣΥΡΙΖΑ; Πως θα καλυφθει το οικονομικο; Οσο για τον Καμμενο, εχει υποστηριχθει απο το συνολο σχεδον των ΜΜΕ οτι φαντασιωνεται διαφορες ιστοριες (π.χ αεροψεκασμους) και ουκ ολιγες φορες εχει κανει τις κωλοτουμπες του, με αφορμη κατηγοριες πολιτικων του αντιπαλων.

 Το αλλο θεμα ειναι οτι οι δυο αυτοι, και περισσοτερο ο Τσιπρας, ειναι ακομα απειροι στα πολιτκα παιχνιδια. Θα μπορεσει μια κυβερνηση στελεχων ΣΥΡΙΖΑ/ ΑΝΕΛ να τα βγαλει περα με την διοικηση των υπουργειων και τις συμμετοχες σε πανευρωπαικα και διεθνη φορα; Θα μπορεσει να ανταπεξελθει στο μεγαλο παιχνιδι; Γιατι Λανγκαρντ, Μερκελ. Γιουνκερ, Σουλτς κ.α. πιεζουν. Τι θα συμβει; Προκειμενου να διαγραφουν τα χρεη, θα βγαλουν ΣΥΡΙΖΑ/ ΑΝΕΛ την Ελλαδα απο την Ε.Ε.; Θα επανελθει η χωρα στη δραχμη και θα γινει υποτιμηση αυτης; Με τι και πως; 

 Αυτα ολα ειναι σκεψεις και αποριες που τις εχουν εκφρασει και αλλοι, οπως ο SG στα ποιο προσφατα αρθρα του στο www.anamorfosis.net/blog. Δυστυχως ειναι ακομα νωρις να απαντηθουν ολα αυτα. Θα πρεπει να περιμενουμε. Μια απαισιοδοξια ομως για το τι μελλει γενεσθαι την εχει ο Ταλας (και οχι μονο αυτος) ...
 

Keine Kommentare: