Sonntag, 24. September 2017

ΠΑΛΙΟΦΥΛΛΑΔΑ.


Η σημερινη ειδηση ειναι καπως "μπαγιατικη". Πρωτοδημοσιευτηκε πριν απο 10 μερες και γνωστοποιηθηκε στον Ταλα απο ενδιαμεση, δευτερευουσα πηγη, καθοτι ο ιδιος δεν τυγχανει αναγνωστης του συγκεκριμενου "εντυπου". "Εντυπο" τροπος του λεγειν, ουσιαστικα προκειται για μια παλιοφυλλαδα, ο δημιουργος-εκδοτης της οποιας εχει δημιουργησει κανονικη σχολη προπαγανδας και λασπολογιας ηδη απο την Μεταπολιτευση με αντιστοιχης εμπνευσεως ατακες σε παλιοφυλλαδες αναλογης ποιοτητας και ηθικης. 

 Αναφερει λοιπον με κεφαλαια και παχια γραμματα στο κεντρο της πρωτης σελιδας η παλιοφυλλαδα:


 Και μολονοτι ο Ταλας θεωρει οτι διαθετει λιγο χιουμορ, πολυ θα ηθελε να ριξει μπολικες κλωτσιες και καρπαζιες στον εμπνευστη της ανωτερω σαχλαμαρας. Ο τιτλος ειναι μια κοτσανα απλα και να γιατι:

 Διοτι ρε λαμογιο λασπολογε, εαν πραγματικα κυβερνουσαν την χωρα "Δασαρχες" (μηπως εννοεις Δασοφυλακες; Ή Δασονομους;) δεν θα ξεσπαγαν καθε καλοκαιρι φωτιες. Δεν θα εχτιζε ο καθε λιμοκοντορος την καρακιτσατη βιλα του οπου να ΄ναι. Δεν θα εβγαινε ο καθε τυχαρπαστος πρωτευουσιανος κυνηγος του Σαββατοκυριακου ενδεδυμενος με στολη παραλλαγης να το παιξει "Trader Horn" σκοτωνοντας κοτσυφια και τρυποκαρυδους για "πλακα". Δεν θα μολυνονταν το περιβαλλον οπως προσφατα (βλ. επικαιρη περιπτωση Σαλαμινας), δεν θα ηταν τα (ελαχιστα) βουνα και δαση γεματα σκουπιδια και η Αθηνα θα ειχε περισσοτερο πρασινο, παρκα και ποταμια, οπως και σχεδον ολες οι ευρωπαικες πρωτευουσες (Βουδαπεστη, Βιεννη, Βερολινο, Παρισι, Λονδινο κ.α.).

 Εαν πραγματι κυβερνουσαν την χωρα αρχαιολογοι, θα ειχαμε επενδύσεις και θεσεις εργασιας - αντ΄ αυτων εχουμε δυστυχως απαξίωση, σνομπισμό, άρνηση.

 Ξερει ομως ο Ταλας που το πας. Θελεις να κανεις ντορο, να πουλησεις την παλιοφυλλαδα σου, να διαφημιστεις, να ασχοληθει ο κοσμος μαζι σου. Και εκμεταλλευτηκες το προσφατο ζητημα με το πρωην αεροδρομιο του Ελληνικου, τις αρχαιοτητες του και την κομπινα με το ΤΑΠ. Οπως και το αλλο, με την καναδικη εταιρεια εξορυξης χρυσου. Και θες να πεισεις τα κοροιδα οτι φταινε οι Αρχαιολογοι και οι Οικολογοι για ολα. Νομιζεις οτι εισαι σπουδαιος. Αμ δεν εισαι. Ουτε ολος ο κοσμος αποτελειται απο κοροιδα και λαμογια.

 Καποτε θα ερθει η μερα που για φαγητο θα μασουλας την κακοτυπωμενη σου φυλλαδα.

 Γελοιε.

Keine Kommentare: