Mittwoch, 15. November 2017

ΔΥΟ ΑΦΟΡΜΕΣ ΚΑΙ ΔΥΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ.



Ενω η υφηλιος παρακολουθει μουδιασμενη και σοκαρισμενη τα σκανδαλα του Χολλυγουντ γυρω απο το θεμα της σεξουαλικης παρενοχλησης μεγαλοπαραγωγων, σκηνοθετων και ηθοποιων (Harvey Weinstein, Bret Ratner, Kevin Spacey, Dustin Hoffman, Luis C. K. etc.) και αναφορικα με το Brexit (η ημερομηνια που δοθηκε ειναι Παρασκευη 29 Μαρτιου 2019, ωρα 11 μ.μ.), εξεδωθει ενταλμα συλληψης για τον πρωταγωνιστη και εμπνευστη των επεισοδιων γυρω απο το θεμα της ανεξαρτησιας της Καταλονιας Πουτζντεμον. Εν τω μεταξυ στην Γερμανια συνεχιζονται οι συζητησεις μεταξυ των νικητων της εκλογικης αναμετρησης και ολοι πλεον περιμενουν να ολοκληρωθουν για να καταληξουμε στον Συανσπισμο τυπου "Τζαμαικα"  (βλ. τα δυο τελευταια κειμενα του περασμενου μηνος στο παρον ιστολογιο).

 Την ιδια εποχη, ο πρωθυπουργος του Λιβανου παραιτειται και εικαζεται δακτυλος της Σαουδικης Αραβιας. Ηδη κρατουνται ακρετα μελη της βασιλης οικογενειας που θεωρουνται οτι αντικειται της εσωτερικης και εξωτερικης πολιτικης που προσπαθει να επιβαλλει ο νυν βασιλιας της χωρας. 

 Στην Ζιμπαμπουε εγινε στρατιωτικο πραξικοπημα και ο αρχων της χωρας, δικτατορας Μουγκαμπε, στρατιωτικος και ο ιδιος, εχει τεθει σε κατ΄οικον περιορισμο.

 Στην Ελλαδιτσα μας γινεται αυτες τις μερες ενα μικρο μπαχαλο με το νεοεισερχομενο ηλεκτρονικο εισιτητριο για τα ΜΜΜ και ο πρωθυπουργος, σε μια μαλλον επιδειξη καλης θελησης, κατευνασμου οργης και χαλιναγωγησης των μαζων, υποσχεθηκε να μοιρασει χρηματα σε ευπαθεις κοινωνικες ομαδες. Λιγο μετα σημειωθηκαν σφοδρες βροχοπτωσεις που οδηγησαν σε πλυμμυρες στην θεση Μανδρα Αττικης. Η κακοκαιρια στοιχισε την ζωη 16 ανθρωπων.

 Δυο προσφατα γεγονοτα, δυο αφορμες, δινουν στον Ταλα την ευκαιρια να εκφρασει δυο αντιστοιχες προτασεις - τρελες ισως. Ας κρινει ο καθενας οπως θελει:

 Το ενα γεγονος εχει να κανει με την γκαφα των υπευθυνων του 6ου Δημοτικου Σχολειου Δαφνης να μην δωσουν την σημαια σε παιδακι αφγανικης καταγωγης που ομως κληρωθηκε να την κρατησει στην παρελαση της 28ης Οκτωβριου. Το παιδακι αυτο παει στην ΣΤ΄ταξη και ειναι μονο λιγους μηνες στην Ελλαδα. Παρα ταυτα, οι αρμοδιοι εκαναν το λαθος και κληρωσαν το ονομα του. Ακουστηκαν πολλα ασχημα και για τις δυο πλευρες απο τριτους. Μεχρι που καποιοι εσπασαν παραθυρα στο σπιτι που διαμενει ο μικρος Αφγανος και πεταξαν πραγματα με ανορθογραφα υβριστικα μηνυματα. 

 Οσον αφορα τις θεσεις του Ταλα περι μαθητικων (και οχι μονον) παρελασεων,μπορει να διαβασει κανεις καποια πραγματα εδω. Καλως ή κακως διατηρησαν τις παρελασεις. Καλως ή κακως αλλαξαν το συστημα και θεσπισαν την κληρωση αντι του αριστουχου μαθητη, οπως ηταν μεχρι περισυ. Αν ομως ο αλλοθρησκος μαθητης και ο καθε αλλοθρησκος μαθητης πιστευει οτι η σημαια ειναι ενα συμβολο και αισθανεται τιμη να την κραταει, ας την κρατησει. Εκει που ο Ταλας εχει ενστασεις, ειναι στην απαλλαγη απο το μαθημα των Θρησκευτικων για τους αλλοθρησκους μαθητες. Αυτη η απαλλαγη θα πρεπει να καταργηθει. Γιατι; Διοτι απο την στιγμη που οι αλλοθρησκοι μαθητες βρισκονται σε μια χωρα, της οποιας η κυρια θρησκεια ειναι ο Χριστιανισμός, θα πρεπει να κατανοησουν τι πρεσβευει η θρησκεια αυτη. Εαν τα βιβλια ειναι σωστα γραμμενα και ο εκαστοτε Δασκαλος/ Καθηγητης εμπνεει, ο αλλοθρησκος μαθητης θα εχει την δυνατοτητα να γνωρισει την θρησκεια αυτη. Δεν ειναι απαραιτητο να την ενστερνιζεται, απλα να την μαθει. Δεν θα παθει τιποτε, μαθημα θα κανει, οχι Κατηχηση. Αυτα απο καποιον που δεν θεωρει τον εαυτο του θρησκο, αλλα πιστευει οτι η Θεολογια και οι Θρησκειολογια ειναι ενδιαφερουσες επιστημες που αξιζει να μελετηθουν.

 Το δευτερο γεγονος αφορα τον ντορο που δημιουργηθηκε λογω της 48ωρης αδειας του μελους της τρομοκρατικης οργανωσης 17N Δημητρη Κουφοντινα το περασμενο Σαβ/κο. Επ΄αυτου θεωρει ο γραφων οτι οχι μονο το σοφρωνιστικο συστημα πρεπει να αλλαξει εκ θεμελιων. Η κατασταση στα μεγαλα αστικα κεντρα αλλα και σε επαρχιακες περιοχες που εχουν φυλακες (π.χ. Κορυδαλλος, Διαβατα, Ναυπλιο) ειναι ανυποφορη. Ο αστικος και επαρχιακος ιστος εχουν διαρραγει. Προτιμοτερο θα ηταν να μεταφερθουν οι φυλακες σε απομακρυσμενες περιοχες των συνορων, π.χ. στη Θρακη, ωστε να αποσυμφορηθουν οι περιοχες οι οποιες τις στεγαζουν μεχρι προτινος. Υπαρχουν ενα σωρο στρατοπεδα κατα μηκος των συνορων, πολλα εκ των οποιων δεν λειτουργουν. Καλυτερα θα ηταν επομενως να μεταφερθουν οι φυλακισμενοι σε καποια απο αυτα. Θα υπαρξει και μια σχετικη αναπτυξη στις περιοχες αυτες, διοτι φυλακες και φυλακιζομενοι θα χρειαστουν σιτηση, θερμανση κτλ. Ετσι θα ανεβει και το βιωτικο επιπεδο των ντοπιων κατα καποιον τροπο.

 Ο Ταλας εχει υποψην του οτι η τελευταια αυτη προταση ακουγεται - και ισως ειναι - τρελη. Πιστευει ομως οτι ειναι καλυτερα εαν εγκληματιες, ληστες, δολοφονοι και λοιποι διεμεναν μακρυα απο πολεις κια χωρια, σε περιοχες που να μην εχουν προσβαση σε ναρκωτικα και οπλα και που σε περιπτωση που καταφερουν να δραπετευσουν, να μην εχουν την δυνατοτητα να εγκληματισουν πιανοντας ομηρους, κλεβοντας και σκοτωνοντας.  

1 Kommentar:

TaLaS hat gesagt…

Επίκαιρα γεγονοτα της παρουσας εβδομαδος:

(1) Στις 20.11. ο αρχηγος των Φιλελευθερων Κριστιαν Λιντνερ ανακοινωσε οτι οι συνομιλιες μεταξυ του κομματος του και της Μερκελ ναυαγησαν. Δεν θελαν να του κανουν τα χατηρια. Συνεπως τελειωσαμε με συνασπισμο τυπου Τζαμαικα. Τωρα πλεον οι Χριστιανοδημοκρατες συνομιλουν με τους Σοσιαλδημοκρατες του Μαρτιν Σουλτς. Ισως δηαλη δεχτουν αυτοι να γινει κυβερνητικος συνασπισκος, οποτ θα εχουνε σχημα Κενυα...

(2) Την ιδια μερα πεθανε και ο σχιζοφρενης δολοφονος Τσαρλς Μανσον, σε ηλικια 83 ετων.

(3) Στις 21.11. καταδικαστηκε απο διεθνες δικαστηριο σε ισοβια ο επονομαζομενος και "σφαγεας της Βοσνιας" Ραζκο Μλαντιτς.

(4) Στις 22.11. ο πρωην αντιπροεδρος της Ζιμπαμπουε Ερνεστ Μνανγκαγκουα ορκιστηκε προεδρος της χωρας του. Ο μεχρι προτινος 90αρης προεδρευων Μουγκαμπε αναγκαστηκε να παραιτηθει.

(5) Οι νεκροι απο τις πλυμμυρες στην Μανδρα Αττικης εφτασαν τους 21. Η υποκρισια των αρμοδιων (Περιφερειαρχη, Αντιπεριφερειαρχη κ.α.) εφτασε στο απροχωρητο. Ρουθιυνι δυστυχως δεν ανοιξε.

(6) Το χαος με τα νεοεισαχθεντα ηλεκτρονικα εισιτηρια συνεχιζεται.